WTW-LUCHTFILTERS.NL
Bijlestaal 46F
Broek op Langedijk
072-5332378
info@wtw-luchtfilters.nl

 

Assortiment

 
 
 
     
 

WTW-luchtfilters

Het schoonmaken van filters is eigenlijk niet de meest geschikte optie. Door reiniging met bijvoorbeeld de stofzuiger, zal de fijne structuur van het filterdoek beschadigd raken en zal het filter meer stof gaan doorlaten en daardoor kan het systeem en de ventilatiekanalen vervuild raken. Het filter mag er schoon uitzien, maar eigenlijk heeft het de werking verloren. Reiniging met water heeft hetzelfde effect. Bovendien zijn door reiniging de bacteriën niet te verwijderen. Deze zullen zich dus lustig blijven vermenigvuldigen en uiteindelijk in uw binnenklimaat terecht komen. Mocht u, bijvoorbeeld in afwachting van de ontvangst van nieuwe filters, toch iets aan de dikke stoflaag (zgn. ‘stofcake’) willen doen, verwijder deze dan voorzichtig. Het vervangen van de filters kunt u eenvoudig zelf doen.

Luchtbehandelingskast vervangingsfilters

Voor alle luchtbehandelingskast luchtfilters geld dat deze niet kunnen worden uitgezogen of gereinigd. Het is dan ook heel belangrijk, dat deze filters tot de eerste vervanging in de slede van de LBK -unit blijven zitten. Veelal geeft het systeem, zelf aan of de filters dienen te worden vernieuwd. Dit wordt aangegeven op basis van luchtweerstand en/of vooraf ingesteld aantal draaiuren. Voor het vervangen van deze luchtfilters, is het belangrijk dat de gehele LBK-unit uitgezet dient te worden.

Luchtbehandelingskast luchtfilters zijn er in vele afmetingen en filterklasse. Om u zo goed als mogelijk van dienst te zijn, is het belangrijk de afmetingen en filterklasse, goed te vermelden bij uw aanvraag.

Prijsopgave LBK luchtfilters

  Het vervangen van de filters

Hoe vervang ik zelf de luchtfilters? Onderstaand wordt stapsgewijs aangegeven hoe u bij de meest voorkomende luchtbehandelingskasten ( Brink, Stork, Ned-Air, Itho, etc) de filters kunt vervangen.
  1. Schakel het systeem uit, open de deur van de betreffende sectie.
  2. Haal de vervuilde filters uit het rack, en controleer het filter op filterklasse.
  3. Haal de schone filters uit de verpakking.
  4. Schuif de nieuwe filters in de juiste positie in het rack.
  5. Sluit de deur van de sectie, en vervolg de stappen per sectie tot de gehele kast vernieuwd is.
  6. Schakel het systeem weer in bedrijf.
  7. Vermeld de datum wanneer de filters zijn vernieuwd, bijvoorbeeld op de onderhoudskaart.

In de meeste luchtbehandelingskasten dienen de luchtfilters twee maal per jaar te worden vernieuwd!